Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 147 скоростна кутия

Здравейте колеги,

Колата е от подписа. От около 2 години когато вкарвам на трета от по-високи обороти към 4.5к - 5к и ми хъркаше малко. На скоро почна по трудно да влиза и някой път особено във високи обороти да не влиза, някой път се случваше и в ниски. От 3 дена насам въобще не ми влиза третата. Като я вкарам и я изплюва. Наясно съм че вариантите са два:
    1) Отваря се кутията и се ремонтира, ако е възможно.
    2) Мятам го тоя кош на металекса и си купувам нова скоростна кутия.

Въпроса ми е: Има ли смисъл да я отварят въобще кутията да се ремонтира или ще ми излезе по надеждно да си купя нова.
    А другия е: Като се отвори кутията маслото може ли да се вкара отново вътре, защото съм го сменял преди месец и половина, заради проблема в скоростите, но уви!
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Пробвай с друго масло, имах подобен проблем със старата кола, смених маслото и спряха да влизат съвсем. Сложих масло дето го дават по книжка и скоростите заспаха...
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

Значи да не я отписвам съвсем. Аз това исках да разбера дали подлежат на ремонт. Значи ще отворя скоростната кутия, ще видя как е работата там и ако не се оправи ще сменя масло. Благодаря колега.
      Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
        Значи да не я отписвам съвсем. Аз това исках да разбера дали подлежат на ремонт. Значи ще отворя скоростната кутия, ще видя как е работата там и ако не се оправи ще сменя масло. Благодаря колега.
        Значи,колега нито със гледане ще се оправи нито със новото масло!
        И все пак аз бих се спрял на вариант 1!!!
        0892 488 330-Теодор
        Alfa Romeo 145 3.0 24V
        Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

Не мисля,че ново масло би ти помогнало.Относно това дали можеш да ползваш старото си масло зависи от това дали в него няма вече много стружки от прецакания ти синхронизатор на 3-та скорост,което е силно вероятно да е твоят проблем.
          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Ясно, е че ми трябва друга скоростна кутия със здрави муфи.

Въпроса сега е: Има ли разлика между скоростните кутии от 147 2.0ТС , 156 1.8ТС и 147 1.6ТС?
            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Има. На 1.6 и 1.8 е "по-къса". Тоест, ако сега с двойкова кутия на 140км си на 4000 оборота, с кутия от 1.6 и 1.8 на 140км ще си с 4200 оборота.
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/attac...2&d=1233791147

Comment

Working...
                X